måndag 6 februari 2012

Fläsk med löksås


Fläsk med löksås är en av mina husmansfavoriter. Jag tycker löken ska stekas länge och på låg temperatur så att den blir riktigt söt i smaken, och så lite extra socker på det.  Det är ingen risk att hela rätten ska bli sötsliskig eftersom det rimmade fläsket bidrar med en rejäl dos sälta. Förutom det stekta fläsket och löksåsen vill jag ha färsk spenat och kokt potatis på min tallrik.
·        



Stekt fläsk med löksås 4 port
  • 500 gram rimmat skivat fläsk
  • 2 strimlade lökar
  • 1 tsk socker
  • 1 ½ msk smör
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • Salt(ca 2 krm) och vitpeppar(ca 1 krm)
  • Potatis och bladspenat

Gör så här: Skala och koka potatisen. Smält smöret i en kastrull och stek löken på svag värme tills den blivit genomskinlig och lite gyllene. Strö över sockret och stek en stund till. Höj värmen på plattan. Pudra mjölet över löken och vispa ner mjölken i kastrullen. Koka såsen några minuter under omrörning. Smaksätt med salt och peppar. Stek fläsket på hög värme tills det blivit knaprigt och brunt.
 Servera fläsk, löksås, potatis och spenat.