Kokostoppar är riktiga små gobitar som är mycket enkla att baka. De innehåller få ingredienser och inga jäsningsmedel. Bara att dra ihop smeten, forma små toppar och skjutsa in plåten i ugnen. Med en påse kokos i skafferiet är fikat bara minuter iväg. Igår bakade jag kokostoppar som jag smaksatte med jordnötter och mörk choklad. Jag blandade ner finhackade jordnötter i smeten och doppade topparnas botten i smält choklad efter de gräddats. Halva smeten smaksatte jag på annat vis med det receptet kommer en annan dag.
Alla kakor blir godare under glaskupa |
Chokladdoppade kokostoppar med jordnötter 30 st
- 1 påse riven kokos (200 g)
- 50 g smör
- 1 dl socker
- 1 dl salta jordnötter
- 50 g mörk choklad
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och socker. Smält smöret. . Finhacka jordnötterna. Blanda ner kokosen och nöthacket i äggsmeten. Låt vila några minuter. Forma smeten/degen till 30 toppar. Lägg topparna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 8 min. Ta ut påten och låt svala. Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokostopparna i chokladen och lägg sedan tillbaka dem på bakplåtspappret.