söndag 15 juli 2012

Smultronglass med macadamianötter


Efter en underbar vecka på soliga stränder är jag nu ute på den uppländska slätten för ytterligare en veckas semesterfirande, det är ingen hejd på härligheterna! Jag hann knappt slänga upp min väska på mitt lilla rum innan jag snörat på mig skorna och var på väg till mitt smultronställe. Stället med stort S där det fullkomligt kryllar av stora, söta smultron.  
Efter en timmes plockande och med en till bredden fylld två-literslåda under armen stegade jag hemåt med muntra steg. På vägen hem funderade jag på hur jag skulle avnjuta årets första skörd.  Eftersom jag föredrar smaken av färska smultron framför kokta var det säkerligen något rårört som skulle tillredas. Klockan började dra iväg så det fanns ingen tid för några avancerade bakverk...
 Till min stora glädje hittade jag en bytta gräddglass i frysen och en påse macadamianötter och några glassrån i skafferiet.  Så var saken biff- smultronglass med macadamianötter. Det känns på något sätt mycket somrigare att äta glass ur strut!

Smultronglass med macadamianötter 6 port
  • 2 l gräddglass
  • 3 dl smultron
  • 1 dl macadamiannötter
  • 6 glassrån

Gör så här: Blanda glassen med 2 dl smultron och nötterna. Blanda kraftigt till smultronen mosats. Blanda försiktigt ner de resterande smultronen. Servera glassblandningen i glassrånen.


En mix av mosade och hela smultron

Ben & Jerry kan slänga sig i väggen!

Pappa gav glassen högsta betyg