Tidigare i veckan lagade jag spenatcanneloni fyllda med
kikärtsröra. Cannelloni är tjocka pastarör
som kan fyllas med allsköns fyllningar. Ofta fyller jag vanliga lagsagenplattor med en spenatröra men den
här gången vände jag på steken och rullade in fyllningen i spenatpasta. Sedan gratinerade jag dem i ugnen med grovhackade
hasselnötter och tomatsås. Det blev inte dumt alls. Jag gjorde en stor sats och
frös in i portionsförpackningar för att kunna tina vid behov. Men nu med facit i hand kan jag konstatera att
pastans frysbesök var föga nödvändiga eftersom jag tinat portionerna en efter
en under denna hektiska vecka!
Spenatcannelloni men kikärtor 4 port
- 12 lasagneplattor med spenat
- 1 burk kikärtor
- 1 dl Färska eller ½ torkade örter ( tex oregano, timjan, basilika, rosmarin)
- 1 burk konserverade hela körsbärstomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 nypa socker
- 1 nypa salt
- Svartpeppar
- 2-3 dl riven ost av valfritt slag
- 1/2 dl grovhackade hasselnötter
Gör så här: Förkoka lasagneplattorna tills de mjuknar, bred
ut dem på en arbetsyta. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa kikärtorna tillsammans
med örterna. Lägg en remsa med fyllning på kortsidan på varje platta. Rulla ihop
och lägg i en ugnsfast, smord form. Blanda ihop tomaterna med tomatpure, salt,
socker och peppar. Häll såsen över rullarna, strö över ost och nötter. Gratinera
i ugnen i ca 20 min. Servera med sallad och en syrlig vinägrett.