torsdag 26 april 2012

Spenatcannelloni men kikärtor



Tidigare i veckan lagade jag spenatcanneloni fyllda med kikärtsröra.  Cannelloni är tjocka pastarör som kan fyllas med allsköns fyllningar. Ofta fyller jag vanliga lagsagenplattor med en spenatröra men den här gången vände jag på steken och rullade in fyllningen i spenatpasta.  Sedan gratinerade jag dem i ugnen med grovhackade hasselnötter och tomatsås. Det blev inte dumt alls. Jag gjorde en stor sats och frös in i portionsförpackningar för att kunna tina vid behov.  Men nu med facit i hand kan jag konstatera att pastans frysbesök var föga nödvändiga eftersom jag tinat portionerna en efter en under denna hektiska vecka!



Spenatcannelloni men kikärtor 4 port
  • 12 lasagneplattor med spenat
  • 1 burk kikärtor
  • 1 dl Färska eller ½ torkade örter ( tex oregano, timjan, basilika, rosmarin) 
  • 1 burk konserverade hela körsbärstomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 nypa socker
  • 1 nypa salt
  • Svartpeppar
  • 2-3 dl riven ost av valfritt slag
  • 1/2 dl grovhackade hasselnötter

Gör så här: Förkoka lasagneplattorna tills de mjuknar, bred ut dem på en arbetsyta. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa kikärtorna tillsammans med örterna. Lägg en remsa med fyllning på kortsidan på varje platta. Rulla ihop och lägg i en ugnsfast, smord form. Blanda ihop tomaterna med tomatpure, salt, socker och peppar. Häll såsen över rullarna, strö över ost och nötter. Gratinera i ugnen i ca 20 min. Servera med sallad och en syrlig vinägrett.