Det underbara sommarvädret bara fortsätter och rabarberna spirar
i trädgårdarna! Jag älskar rabarber och därmed det faktum att de finns
nästintill obegränsad tillgång på dem. Har man inga egna plantor så finns det nästan alltid
andra som vill bli av med några av sin trädgårds syrliga stjälkar. Jag gillar
verkligen när jag kan testa lite vad som helst med råvaror utan att känna mig som en slösaktig bov. Idag testade jag att göra praliner av mina rabarber. Jag kokade in dem i
en socker- och kanellag, doppade dem sedan i vit choklad och strödde över flagad mandel. Ett ultimat godis för rabarberälskaren!
Rabarberpraliner
- 2-4 rabarber stjälkar
- 2 dl vatten
- 2 dl socker
- 1 tsk kanel
- 200 g vit choklad
- 1 dl flagad mandel
Gör så här: skala rabarberna. Koka ihop vatten, kanel och
socker. Koka rabarberna på svag värme ca
5 min, de får inte koka sönder. Lägg ut dem på en tallrik och stoppa in den i frysen. Smält chokladen
över vattenbad. Doppa de frysta rabarberbitarna i chokladen, strö över flagad mandel.
![]() |
goda både frysta och tinade |
![]() |
mitt egna naturgodis |