torsdag 25 oktober 2012

Äppelmarmalad

 Vissa mornar känns som allt färskt i hemmet är slut, igen ost, ingen korv, ingen skinka, inga grönsaker, inget bröd, inga ägg... Då kan några burkar god marmelad vara räddningen.  Jag drar ihop en sconesdeg rotar fram lite te, plockar fram marmeladerna och en riktig go-frukost nalkas. När sconsen tas ut ur ugnen, bres med smör och god marmelad kan ingen ana att kylen ekar tom och att anrättningen är en REN nödlösning. Här kommer ett recept på en äppelmarmelad som jag kokade i veckan!
Äppelmarmelad

  • 1.5 kg skalade och urkärnade äpplen
  • 1 dl vatten 
  • 800 g strösocker
  • 2 saften från citroner 

Gör så här: Skär äpplena i mindre bitar och koka dem mjuka. Häll av vattnet och mixa massan. Tillsätt vatten, socker och citronsaft, låt koka ca 30. Häll upp marmeladen i varma burkar och låt svalna innan du sätter på locket.