onsdag 18 april 2012

Karrémackor med äpplemos

 Efter mitt hyllningsinlägg till fläskkarrén tidigare i veckan måste jag såklart lägga in ytterligare ett recept. Den här gången bestående resterna av den delikata helsteken. Om sanningen ska fram så var baktanken med helstekningen just att det skulle bli en skiva över för detta ändamål.  Jag har suktat efter en sådan här smörgås enda sedan jag talade med min far i telefonen för några veckor sedan. Han rapporterade direkt från en stubbe skogen att han satt och åt en rejäl skiva grand blanc med en bit fläskkarré och äppelmos på. Jag tyckte, som ni att det lät vansinnigt gott och efter det har den snurrat i mitt huvud lite från och till. Idag kan intyga att det var precis lika gott som jag föreställt mig. Jag la till lite ättiksgurka för att syra upp det hela lite. Grand blanc, smör,ättiksgurka, fläskkarré, sallat och äppelmos. sådan samling av goda grejer kan inte bli annat en gott. 
  

  • 1 skiva helstekt kall Fläskkarré
  • 2 skivor grand blanc durum eller annat gott bröd
  • 2 msk äppelmos
  • ättiksgurka
  • smör
  • isberssallat

Gör så här: bre mackorna med mjukt smör. Lägg på gurka, karré, sallad och mos på ena skivan. Toppa men den andra brödskivan, klárt!
pappas goda goda äppelmos!

sötsyrligt och frächt