Fläsk med löksås är en av mina husmansfavoriter. Jag tycker
löken ska stekas länge och på låg temperatur så att den blir riktigt söt i smaken,
och så lite extra socker på det. Det är
ingen risk att hela rätten ska bli sötsliskig eftersom det rimmade fläsket
bidrar med en rejäl dos sälta. Förutom det stekta fläsket och löksåsen vill jag
ha färsk spenat och kokt potatis på min tallrik.
·
Stekt fläsk med löksås 4 port
- 500 gram rimmat skivat fläsk
- 2 strimlade lökar
- 1 tsk socker
- 1 ½ msk smör
- 1 ½ msk vetemjöl
- 3 dl mjölk
- Salt(ca 2 krm) och vitpeppar(ca 1 krm)
- Potatis och bladspenat
Gör så här: Skala och koka potatisen. Smält smöret i en kastrull och stek löken på
svag värme tills den blivit genomskinlig och lite gyllene. Strö över sockret och
stek en stund till. Höj värmen på plattan. Pudra mjölet över löken och vispa ner
mjölken i kastrullen. Koka såsen några minuter under omrörning. Smaksätt med salt och
peppar. Stek fläsket på hög värme tills det blivit knaprigt och brunt.
Servera fläsk,
löksås, potatis och spenat.
Vilken FANTASTISK blogg - har precis bläddrat tillbaka till och med ditt första inlägg!
SvaraRaderaTACK så jättemycket! Välkommen till min blogg!/ Elsa
SvaraRadera