Dessa små friterade chilifrukter dyker upp lite varstans på spanska tapasmenyer. Det kan se lite skrämmande starkt ut för alla oss veklingar,
men de gröna små chilifrukterna är lika milda som en vanlig grön paprika. Anrättningen
smakar helt enkelt som friterad paprika med har ett mer plockvänligt format. Igår
serverade jag de små chilifrukterna tillsammas med lite ali oli och bröd som
ett tilltugg före maten.
Doppa i sval aioli |
- 1 liter grön mild chili
- 1/2- 1 liter olja
- salt
- aioli och bröd till servering
Gör så här: Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Lägg ner en chili. När det börja bubbla runt chilin kan du lägga ner hälften av chilifrukterna. Låt den friteras tills den fått lite färg(ca 6 min). Ta upp chilin och lägg den på papper. Salta och fritera resterande chilifrukter. Ät genast med bröd och aioli.
Chilin ska vara mjuk och len |
Ser riktigt snyggt ut!
SvaraRadera