onsdag 15 juni 2011

Pasta med tomatsås, så enkelt, så gott.


Att lägga ner lite extra tid på min tomatsås tycker jag definitivt är mödan värd. Jag kokar en stor sats och förvarar den sedan portionsförpackat i kyl eller fys. I kylen håller den sig såsen minst en vecka och blir bara godare med tiden.  

  • 4 personer
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 burkar hela tomater
  • Olivolja
  • Socker
  • Balsamico vinäger
  • Torkade örter, timjan, rosmarin, oregano, salvia
  • Salt och nymalen svartpeppart
Gör så här: stek gul lök i rikligt med olivolja, tillsätt vitlök och örter när löken blivit genomskinlig.  Hälll ner tomaterna, en nypa socker.
Nu ska såsen koka på låg värme lääänge.  Jag brukar låta den koka några timmar under lock. Om den reduceras allt för mycket tillsätter jag lite vatten. Mot slutet smakar jag av med salt och pappar.

När såsen är klar blandar jag ner nykokt pasta, lite oliver, örter och de goda saker som jag har hemma. Jag brukar förstås blanda ner ost också, mozzarella, parmesan, ricotta eller det jag har hemma helt enkelt. Har jag ingen ost alls så drar jag ner en klick crème fraiche istället, för grädda till det hela lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar