tisdag 30 juli 2013

Rabarbermarmelad

Igår rensade jag i rabarberlandet. Den sista veckans uppehåll har tagit hårt på de små stjälkarna som glömts bort under vattningsrundorna. Det var många trötta stjälkar som bars raka vägen till komposten men några kvalificerade sig upp på altanen. Så satt jag där i solen med fötterna i poolen och rensade mina rabarber, noggrant… Nästan lite väl noggrant märkte jag när pappa vänligt frågade om han skulle hjälpa mig för att det tog så lång tid… Ja, ja jag ville ju bara att det skulle SE UT som jag gjorde något vettigt medan alla andra sprang runt och gjorde duktiga saker….

Hur som helst, av rabarberna kokade jag till slut marmelad. En kryddig variant som jag kokar varje år. Den smakar gott på mackan men den är även god i rulltårta eller på ostbrickan till krämiga, milda ostar. 
Förvara marmeladburkarna svalt.

Grand blanc, färskost, marmelad, kaffe

Använd alltid rena redskap i marmeladburken.