onsdag 28 mars 2012

Mimosasallad med svartrökt skinka


Mimosasalladen skapades av operakällarens berömda kallskänka Karin Schädström på 1960 talet. Hon gav salladen namnet mimosa efter blomman med samma namn. Det gjorde hon eftersom den krämiga salladen traditionellt garneras med kokta äggulor som gjorde att det hela liknade ett fång med mimosa.  Idag gjorde jag en variant på den klassiska mimosasalladen som jag åt tillsammans med lite rökt skinka och kokt potatis. Somrigt och gott!


Mimosasallad
  • 2 dl ananas
  • 1 äpple
  • ½ dl Kumquat eller1 dl vindruvor
  • 1 blast blekselleri
  • ½ dl majonnäs
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt och peppar
Gör så här: finhacka äpplet och sellerin. Skiva kumquat eller vindruvor. Vispa grädden. Blanda ihop samtliga ingredienser och låt dra till sig i kylen en stund.