onsdag 26 september 2012

Kantarellsmör

Jag veet, inget slår smörstekta kantareller på mackan men att göra kantarellsmör är fasen inte dumt det heller! Igår avnjöt jag åreta (förmodligen) sista gula kantareller i ett mjukrört smör. En lyxfrukost utan dess like på några bitar hembakt knäckebröd!

Förutom att smöret blir gudagott så är en fördel att det inte krävs särskilt mycket kantareller för att det ska smaka bra och räcka till många. Det kan därför vara ett mycket bra alternativ till ”katrarelltoast” om tillgången till svampen är begränsad. Bre då på ett redigt lager med kantarellsmakande smör på en bit bröd och toppa med lite rökt fläsk eller kräftstjärtar!  
Små knubbiga kantareller
Kantarellsmör

  • 2 dl stekta grovhackade kantareller
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 msk hackad färsk persilja
  • 1/2 hackad färsk timjan
  • 1/2-1 tsk salt( beroende på hur salt smöret är)
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här: Blanda alla ingredienser i en bunke. Blanda väl.
Godaste pålägget!