onsdag 5 december 2012

Blodpudding

När jag var i matbutiken häromdagen såg jag en liten skylt vid med texten "bevara vår matkultur" intill blodpuddingen. Det var så fint och rörande jag kunde inte stoppa mina fingrar från att plocka ner en förpackning från hyllan och lägga den i  min korg. Jag bevarar inte bara vår matkultur genom att äta blodpudding jag ser dessutom till att fler delar av djuret tillagas och äts, tänkte jag och stegade mot kassan.

Jag kommer alltså inte att lägga ut något recept på blodpudding idag, eftersom jag inte lagat den själv. Det jobbet överlåter jag till proffsen. Vissa saker ser jag ingen anledning till att göra själv. Devisen om att hemlagat är alltid godast har sina mörka fläckar. Att någon som aldrig bakat bröd, gjort glass eller som i mitt fall lagat blodpudding skulle lyckas bättre än en professionell bagare, konditor eller kock finner jag ganska otroligt, nästan lite respektlöst. Nej, man bör nog inte göra ALLT själv. Hemlagat är inte alltid godast. Däremot kan man välja sina varor med omsorg..

Igår åt jag min blodpuddig med stekta morötter, mangold och rårörda lingon.