måndag 13 januari 2014

Underbar salvia- och citronkyckling

Något jag alltid köper när vi ska bunkra upp här hemma i kylskåpet är färsk, hel kyckling. Det känns så härligt och rejält. Lite som att man lagar mat till ett helt kompani, fast jag vet att det inte räcker mycket längre än till fyra portioner. I synnerhet inte den här varianten med salvia, vitlök, olivolja och citron.

Det här är ett mycket enkelt recept där stekskyn blir så god att det inte behövs någon annan sås.  Jag brukar koka potatis till som jag mosar på tallriken och skeda över lite sky.
 Rätten blir förmodligen god oavsett vilken olivolja du väljer med- desto godare olja, desto godare sky.
Som så många sagt före mig ”det finns inga genvägar till en riktigt god olivolja” smakar det så kostar det. Men det tycker jag att det är värt.
När det kommer till citronskal i mat är det mycket viktigt att citronerna tvättas riktigt noga innan de rivs. Allra bäst är att köpa ekologiska obesprutade citroner. Annars kan hela rätten bli förstörd och få en hemsk bitter smak.
Tack för idag!