tisdag 24 juli 2012

Hamburgare

För några veckor sedan gav min chef mig ett hamburger-tips. Han rådde mig att göra en tjock rulle av färsen för att sedan skära upp den till burgare.  På det här viset skulle burgarna bli saftigare och inte fulllt så kompakta som när de formas för hand.  Helt klart värt att testa tänkte jag, sen tog det några veckor tills jag väl kom till skott… Men så igår blev det läge för hamburgerlunch.  Och metoden skulle testas.

Succé, jag och alla runt bordet med mig var rörande överrens om att de var bland de godaste burgarna vi någonsin ätit! Konsistensen blev fantastisk och de blev vansinnigt saftiga. I vanlig ordning lät jag lite ost smälta över burgarna de sista minuterna på grillen för att gotta till det hela lite extra. Och så rykande färskt bröd och sallad på sommarens vitkål till det. Vad mer kan man önska en sommarsöndag?  



     
med köttfärsrullen blir burgarna saftigare och dessutom lika stora

Glöm aldrig osten!

En enklare variant av kålsallad

Färdiga burgare, bara att hugga

Nybakat bröd och grillade burgare