tisdag 20 mars 2012

Sillmacka med dillsill


Snart är det påsk och då får vi äta sill igen. Jag äter förvisso sill jämt... men… på påsken vill alla andra också äta den tillsammans med mig! I helgen gjorde jag en laddning med dillsill. Det är en mycket simpel sill men inte mindre god för det. Det behöver inte alltid vara komplicerat.
 Idag provsmakade jag lite av den till lunch. Det gjorde jag på en knäckemacka med lite extra kapris och purjo. Mums så gott det var och godare kommer den att bli när inläggningen fått gotta till sig ännu längre i kylen!

mm bästa snabbmaten

Dillsill
  • 1 sats inlagd sill(klicka på de röda orden)
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dm purjolök
  • 1 rejäl knippe dill
  • 1 tsk senap


Gör så här: Ta upp sillen ur spadet och torka den torr. Finhacka löken och dillen. Blanda samman alltsammans och låt dra i kylen några dagar.