torsdag 10 januari 2013

Corndogs

För några dagar sedan gjorde jag och min ena bror corn dogs. Corn dogs är ett amerikanskt påhitt där varmkorv träs upp på en pinne, doppas i en tjock majsmjöl-smet och friteras till en frasig klubba. Det är en lite rolig variant på varmkorv med bröd. 

Till korvarna åt vi världens godaste Cornbread (klicka på namnet för att komma till receptet), gurkmajonnäs, Bbq-sås och chilisås med chipotle.  


Corndogs 15 st

frityrsmet:

  • 2 1/2 dl majsmjöl
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2 1/2 mjölk

  • 1 liter olja att fritera i
  • 15 träpinnar
  • 15 grillkorvar

Gör så här: Blanda ihop ingredienserna till frityrsmeten. Torka korvarna, stick in en pinne och doppa dem i smeten. Hetta upp oljan och fritera några korvar i taget. De är klara när de fått en gyllene färg (ca 3 minuter).

Se till att korvarna är ordentligt täckta med frityrsmet.
Servera gärna med en tjock mörk Bbq-sås.