onsdag 28 december 2011

Hovmästarpotatissallad med lax och ägg


Av någon anledning kokar vi alltid otroligt mycket potatis till julbordet. När alla tagit en potatis till silltallriken står skålen orörd. Idag gjorde jag en potatissallad på lite av den överblivna julpotatisen. Dressingen bestod av hovmästersåsen som blivit kvar sedan dopparedagen. Till potatissalladen fick det bli några bitar gravad lax och kokt ägg.
Hovmästarpotatissallad med lax och ägg 
2 potatisar
2 msk hovmästarsås (se recept nedan)
1 tsk äppelcider vinäger
¼ liten rödlök
Några skivor gravad lax
Ett kokt ägg (ev några överblivna ägghalvor.)
Gör så här: Strimla löken och tärna potatisen. Och blanda det med hovmästersåsen och vinägern. Ät med gravad lax och ett krämigt kokt ägg (koka 4 min).
Hovmästarsås
1 dl svens senap
1 tsk Dijon senap
2 msk mörk sirap
1 msk strösocker
2 msk vinäger
2 dl smaklös olja t.ex. rapsolja
En knippe finhackade färsk dill
Gör så här: Blanda samman senap, sirap, socker och vinäger.  Tillsätt oljan i en stråle under vispning. Blanda ner dillen.