måndag 9 januari 2012

Västerbottenägg


Vissa dagar känner jag för att lägga lite extra omsorg på min frukost, i synnerhet när jag har långväga gäster på besök. Ett enkelt knep till guldkant på dagens första mål är att blanda kokta ägg med västerbottenost. Det blir en krämig och smakrik röra som går bra att förbereda kvällen innan. Den här röran är även trevlig att servera på påskbuffén.
 Jag brukar serverar röran i skalen för att behålla "äggkänslan" när man får ett litet skal att gräva i.


röran är allra godast ljumen

Västerbottenägg
· 4 ägg
· 40 g västerbottenost
· Ca 2 msk crème fraiche
· ½ tsk söt senap
· Salt och peppar
Gör så här: Koka äggen ca 4 min. Gröp försiktigt ur de löskokta äggen och mosa dem i en skål med en gaffel. Riv osen och blanda ner den, senapen och crème fraichen i bunken med ägg. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran i de fyra skalen och servera.




 akta er för äkta silverskedar!