söndag 29 januari 2012

Kebab med bröd

Vissa söndagar vill man bara stanna hemma och inte gå utanför dörren. Då kan räddningen på hungersnöden vara att ha ett paket färdigskivat kebabkött i frysen. Numer tycker jag man kan hitta riktigt bra varianter av det kryddade köttet i affären. Om man steker de tunna strimlorna i olja smakar lika gott som det man får på kebabgrillen.  
Tillsammans med pitabröd, grönsaker och dressing blir det en delikat lunch!


Ingen kebab utan dressing
Pitabröd 12 st
·         5 dl vatten
·         1/2 pkt jäst
·         I msk olja
·         1 tsk salt
·         1 tsk socker
·         10 dl mjöl
Gör så här: Blanda ut jästen med vattnet. Blanda ner olja, salt och socker. Rör ner mjölet och knåda ihop allt till en blank deg. Låt jäsa 1 timme.  Sätt ugnen på 275 grader. Rulla 12 bollar av degen. Platta till dem( 1-2 cm tjocka). Lägg dem på en plåt. Lät jäsa 10 min. Grädda i ca 7 min.
Dressing 4 port
·         1 dl majonnäs
·         1 dl gräddfil
·         1 tsk spiskummin
·         1 tsk malt korianderfrö
·         2 msk chilisås
·         1 vitlöksklyfta
·         Salt och peppar
Gör så här: Pressa vitlöken och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt gärna dressingen stå till sig i kylen några timmar före servering
den lena grillade paprikan passar förträffligt till kebab
Kebab i bröd
·         4 pitabröd (se ovan)
·         500 gram kebabkött
·         1 grillad paprika( recept finns
·         ½ skivad gurka
·         2 skivade tomater
       1 finhackad rödlök
·         Peperoni
·         Dressing (se ovan)
Gör så här: Stek köttet i rikligt med olja och lägg det sedan på papper (för att överflödig olja ska rinna bort). Dela pitabrödet och fyll det med kött, dressing och grönsaker.