måndag 4 juni 2012

Marsipanmustascher


 I lördags gifte sig min ståtlige storebror Nils med sin fina lilla Maria. Som syster och ”måltidskreatör”(som min examen så fint heter) fick jag den stora äran att ansvara för vilken mat som skulle serveras. Givetvis efter brudparets önskemål. Redan i det tidiga planeringsstadiet var paret fast beslutna om att de, utöver bröllopstårtan, även ville ha några små sötsaker på kaffebordet.  Ett av mina förslag var att de skulle servera mustascher i marsipan. Jag tyckte att det var skojigt och så gjorde även de unga tu. Men eftersom bruden är allergisk mot mandel kändes det inte helt rätt att servera ”gift” på hennes bröllop. Det får bli en annan gång. 
Det slutade med att jag rullade 300 cakepops av olika slag istället.
Här kommer i alla fall receptet på de ätbara maskeradmustascherna.


marsipanmustascher
  • marsipan 
  • choklad

Gör så här: Rulla marsipanen till remsor och forma dem till mustascher. lägg dem på en bricka med bakplåtspapper och stick en pinne i ena sidan. Stoppa brickan i frysen. När mustascherna fryst- smält chokladen över vattenbad. Doppa mustascherna i chokladen och ställ pinnarna svalt i ett glas. 
Det, på den tiden, trolovade paret
Det går lika bra med mandelmassa !

Både gott och roligt