tisdag 17 april 2012

Lumaconi med mynta och lammkorv


Pasta Lumaconi är italienska och betyder stor snigelpasta. I det här sammanhanget  syftar det (tack och lov bara) till pastans snäckformade utseende. Storleken och formen gör den mycket lämpad till att stoppa med fyllning och gratinera med sås i ugnen. Men det blev det inget av med idag. De fick klara sig utan gratinering och det gjorde de galant!. Jag blandade den nykokta pastan  med några kryddiga lammkorvsslantar, fetaost, torkade fikon och så massor av färsk grönmynta. Oh jisses det har jag inte ångrat en sekund, såå gott!  
 Grönmyntan är lite mildare mentholsmak än pepparmyntan vilket gör den förträfflig till matlagning.



Pasta med mynta och lammkorv 4 port
  • 280 g lumaconi
  • 300 g kryddig lammkorv
  • 1 litet rosésallads huvud
  • 1 rödlök
  • 200 g fetaost
  • 1 dl torkade fikon
  • Grönmynta efter smak (ca 1 liten kruka)

Gör så här: Skar korven i slantar. Grov hacka salladen. Finskiva löken och fikonen. Koka pastan ca 15 min. Stek korvslantarna. Häll av pastan ordentligt i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt resten av ingredienserna och blanda om ordentligt. Servera snarast.