Dal 4 pers
1 hackad gul lök
2 finhackad vitlöksklyfta
2 rivna morötter
2 cm färsk ingefära (Finriv)
1 msk gul currypasta (finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
1 tsk kanel
1 tsk grovmalen kardemumma
1 burk krossade tomater (400g)
1 dl ketchup
400 g kokosgrädde
2 dl röda linser
rapsolja till stekning
Gör så här: Stek lök och vitlök i olja. Tillsätt currypasta, kanel och kardemumma. Låt steka någon minut på medelvärme. Tillsätt resten av ingredienserna och låt småkoka 10-15 min.
Jag gillar när det är lite tuggmotsånd i linserna men du vill ha dem mjukare kan du förlänga koktiden.
Servera med ris, nan och färsk koriander.
Sagt det för och säger det igen, snåla inte med koriandern. |
Strö över lite rostade sesamfrön |