söndag 25 september 2011

Marinerade champinjoner




Under hösten har jag tyvärr inte haft särskilt många tillfällen att ge mig ut i skogen på svampjakt. I brist på promenader bland granarna får jag spatsera i matvarubutiken. Igår plockade jag små vita champinjoner i affären.  Jag tog med dem hem och la dem i en marinerad. Svamparna blir goda att äta som tilltugg eller som tillbehör till middagen.  




Jag vill att champinjonerna ska vara små och fasta när jag marinerar dem


Marinerade champinjoner 4 port

  • 400 g champinjoner
  • 1 rödlök
  • 1 ½ dl olivolja
  • 1 dl ketchup
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 1 msk timjan
  • 1 msk oregano
  • 2 msk färsk eller fryst persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • Salt efter smak
Gör så här: Finhacka rödlöken och pressa vitlöken. Blanda allt utom champinjonerna i en bunke. Blanda till sist ner champinjonerna i marinaden. Låt stå ca 15 min.