torsdag 9 februari 2012

Pad thai

 Pad thai med kyckling är en av Thailands signaturrätter och är thailändarnas svar på vår pytt–i-panna. Grundingredienserna utgörs av risnudlar, böngroddar, salladslök, kyckling, ägg och jordnöter. Men liksom en pytt-i-panna tager man vad man haver.  Jag tycker att ägget är det viktigaste, det håller ihop rätten så den känns rund och god.
Saftigt och sötstarkt ska det vara
 Pad thai 4 port
  • 200 gram risnudlar
  • 400 gram kycklingkött tex lårfilé
  • 100 gram böngroddar
  • 4 salladslökar
  • 1 chilifrukt
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • 2 msk olja
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk soja
  • 2 msk sweetchili sås
  • 2 tsk socker
  • 1 lime
  • 1 dl jordnötter


Gör så här: koka nudlarna enligt förpackningen. Finhacka salladslök, vitlök och chili. Skär kycklingen i mindre bitar. Stek kycklingen i oljan tillsätt grönsakerna och stek några min. Tillsätt nudlarna och äggen, rör runt tills ägget koagulerat.  Tillsätt fisksås, soja, sweetchili, socker och saften från limefrukten. Strö över nötterna och servera.

pinnar är ett måste för den rätta känslan