lördag 28 april 2012

mussel- och salamimacka


Tanken på att blanda ner några färska körsbörstomater i varm mat känns väldigt härlig och lockande för mig. När tanken blir verklighet däremot skulle jag inte benämna den vid just… härligt, tvärtom. Min uppfattning är att de blir lösa i köttet och har ett skal som skulle kunna agera trumskinn på en bongotrumma.  Dessutom har jag svårt för smaken det skär liksom lite i min mun. Därför ratar jag de färska små rödingarn i mina varma anrättningar till förmån för de konserverade. De på burk är söta, fasta har ett tuggbart skal och riktigt goda. Igår fick de ta plats i en supersnabb, vitlöksosande förrättsmacka med musslor och salami.  


mussel- och salamimacka 4 port

  • 1 burk konserverade körsbärstomater
  • 2 dl blåmusslor utan skal
  • 12 skivor salami tex.calabrese
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • olivolja att steka i 
  • 4 skivor bröd
  • oregano eller persilja

Gör så här: Skär salamin i mindre bitar, finhacka vitlöken. Häll bort saften från tomaterna. Hetta upp olivolja i en panna. fräs vitlöken och banda ner resten av ingredienserna. Låt allt bli varmt. Rosta brödet och häll blandningen över brödskivorna.


Det här är ännu en variant av en utav pappas paradrätter