torsdag 15 mars 2012

Chips- Sandwich




En sommarvecka i min barndom åkte jag, min ena bror John och mamma till mormor ensamma. När vi kom hem igen minns jag att vår äldsta bror stolt berättade att han och pappa hade ätit köpebröd till frukost när vi varit borta. Men det tog inte slut där, de hade lagt CHIPS på mackorna också!  Jag och John blev gröna av avund på Nils och pappas gräsänklingsfasoner. Vi ville ju också ha chips på mackan, vi som knappt fick chips på helgkvällarna och nu hade de ätit chips till frukost! 

 Efter mycket om och men fick vi smaka på de eftersuktade chipsmakorna. Jag minns det som det var igår. Det var en skiva orostad jättefranska med mjukt smör och ett lager sour cream and onion chips på. Gudars så gott jag tyckte att det var! Igår kom jag att tänka på mackorna och var såklart tvungen att göra mig en sandwich. Den här gången rostade jag brödet och fyllde upp mackan med tunna skivor medvurst, saltgurka, majonnäs, sallat och givetvis Sour cream and onion chips. Det var en riktigt lyckad kombination, suupergott!


Snåla inte på något! 
Chips- Sandwich 
  • 2 stora skivor formbröd
  • tunt skivad  medvurst
  • skivad smörgåsgurka
  • isbergssallad
  • senap, gärna jonnys söt-starka
  • majonnäs (hellmans eller hemgjord)

Gör så här: Rosta brödet och bre på ett lager majonnäs. Häll på rejält med senap. Lägg medvursten, gurka, sallad och chips på en av brödskivorna. Lägg på den andra skivan och skär mackan på diagonalen.  
 Rediga lager ska det vara