tisdag 18 juni 2013

 förra veckan gjorde jag den godaste salladen jag någonsin ätit. En med vattenmelon, Chevré, valnötter, avokado och ”rackebajsare”.
 Jag har tidigare tyckt att det där med vattenmelon i maten var ett jäkla påhitt och inte ens velat prova. MEN så fel jag hade, det var så sanslöst gott tillsammans med de övriga ingredienserna.  Till saken hör att vi fått fatt i en perfekt mogen vattenmelon, inte för hård, inte för sladdrig, inte för mjölig utan alldeles underbar och söt.
För att avgöra redan i affären om vattenmelonen är redo att äta kan man knacka på den. Är knackningen stum är melonen förmodligen övermogen.  Låter den lite ihålig är mogen eller omogen. För att avgöra om melonen är omogen kan du dofta på melonens lilla stjälkfäste, känner du en melondoft är frukten klar att ätas.
Receptet hittar ni HÄR
Fräscht och gott!

Glöm inte de knapriga nötterna!