måndag 21 november 2011

Kokostoppar med ananas och vit cholkad


För ett par dagar sedan la jag ut ett recept på kokostoppar med jordnötter och mörk choklad, samtidigt hintade jag om att jag bakat halva satsen med en annan smaksättning. Den andra smaksättningen var torkad ananas och vit choklad. Den här varianten blev supergod och påminner om en liten pina colada med smaken av ananas och kokos. Jag gör mina toppar ganska små så de blir som praliner, SMÅkakor i sin rätta bemärkelse. Det kanske kan få en plats på julens pralinfat.
Pina coladatopparna är de godase kokostopparna jag ätit!
Kokostoppar med ananas och vit cholkad 30 st
1 påse riven kokos (200 g)
50 g smör
1 dl socker
2 torkade ananasringar
50 g vit choklad
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och socker. Smält smöret. . Finhacka ananasringarna. Blanda ner kokosen och ananasen i äggsmeten. Låt vila några minuter. Forma smeten/degen till 30 toppar. Lägg topparna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 8 min. Ta ut påten och låt svala. Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokostopparna i chokladen och lägg sedan tillbaka dem på bakplåtspappret.