fredag 18 november 2011

Chokladdoppade kokostoppar med jordnötter


Kokostoppar är riktiga små gobitar som är mycket enkla att baka. De innehåller få ingredienser och inga jäsningsmedel. Bara att dra ihop smeten, forma små toppar och skjutsa in plåten i ugnen.  Med en påse kokos i skafferiet är fikat bara minuter iväg. Igår bakade jag kokostoppar som jag smaksatte med jordnötter och mörk choklad. Jag blandade ner finhackade jordnötter i smeten och doppade topparnas botten i smält choklad efter de gräddats.  Halva smeten smaksatte jag på annat vis med det receptet kommer en annan dag.


Alla kakor blir godare under glaskupa


Chokladdoppade kokostoppar med jordnötter 30 st

  • 1 påse riven kokos (200 g)
  • 50 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl salta jordnötter
  • 50 g mörk choklad
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och socker. Smält smöret. . Finhacka jordnötterna. Blanda ner kokosen och nöthacket i äggsmeten. Låt vila några minuter. Forma smeten/degen till 30 toppar. Lägg topparna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 8 min. Ta ut påten och låt svala. Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokostopparna i chokladen och lägg sedan tillbaka dem på bakplåtspappret.