lördag 4 februari 2012

Skinkrullar med Pepparrot


Här kommer ett tips på så snittar som faller de flesta middagsgäster på läppen, vuxna som barn. Inte nog med att de är fantastiskt goda de är även enormt lätta att göra. Jag tycker att det kan vara lite pilligt att göra snittar till stora kalas, men de här går på nolltid! Bara rulla ihop och skär upp.
Det går även fenomenalt bra att byta ut skinkan till varmrökt lax.


Skinkrullar med pepparrot  40 st
  • ·        5 rektangulära  tunnbröd
  • ·         500 g rökt skivad skinka
  • ·         1 pkt Philadelphiaost
  • ·         2 msk crème fraiche
  • ·         1 msk söt senap
  • ·         Ca ½ dl riven pepparrot¨(smaka av och tillsätt efter smak, pepparrotens styrka varierar)
  • ·         salt


Gör så här: Finhacka skinkan.  Blanda skinka med resten av ingredienserna. Bre ut fyllningen på tunnbröden, bre den lite tunnare längst den bortre kortsidan. Rulla ihop rullarna (börja från sidan med mest fyllning). Dela varje rulle i fyra delar. Dela de fyra små rullarna på snedden. Ställ upp på fat och strö över timjan eller smörgåskrasse.