tisdag 17 juli 2012

Stekt potatissallad med gorgonzola och skogens guld

 I förmiddags hittade jag årets första kantareller! Jag var ute efter smultron och så plötsligt såg jag en liten grupp kantareller i mossan. Eftersom jag lever fortfarande i villfarelsen om att svamp endast plockas på hösten blev jag väldigt överrumplad. Men ack så glad. När jag kom hem stekte jag dem genast i smör med lite överbliven kokt potatis, bondbönor, mandel och bacon. Mot slutet smulade jag ner lite gorgonzola, och blandade i lite blåbär och persilja.  Galet gott blev det!


Stekt potatissallad med gorgonzola och skogens guld 4 port
  • 4 dl kantareller
  • 12-20 kokta färskpotatisar
  • 1 dl skalade bondbönor
  • 1 pkt bacon
  • ½ dl grovhackad mandel
  • 100 g gorgonzola
  • 1 dl blåbär
  • 1 dl hackad persilja
  • Smör att steka i

Gör så här: Stek bacon i en fettfri panna, låt det rinna av på papper. Smält smör i en stor stekpanna. Lägg i kantareller, potatis och mandel och stek till en gyllene färg. Blanda ner bondbönarna. Vänd ner bitar av gorgonzola, blåbär och persilja i pannan. Blanda om och servera
Små fasta kantareller

Bondbönorna är lite pilliga att sala, men det kan det vara värt