måndag 27 maj 2013

Fisk i paket

 När jag var i hos min pappa förra vecka grillade vi fisk i paket. Det är ett oerhört enkelt vis att tillaga fisk utomhus. Varje person får sitt paket där både potatis, grönsaker, fisk och sås är inbakat. Enklare kan det knappast bli och fort går det!

Fisk i paket 4 port
  • 4 bitar sejrygg
  • 8 kokta potatisar
  • 1 fänkål
  • 2 morötter
  • 8 gröna sparris
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk timjan
  • 4 dl vitt vin
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • Ev. 2 dl crème fraiche


Gör så här: Skiva potatis, morot, fänkål och vitlök. Dela varje sparris i fyra delar.
Forma fyra paket av aluminiumfolie.
Fördela grönsakerna i de fyra foliepaketen.
Salta fisken och lägg den på grönsakerna.
Häll 1 dl vin i varje paket och lägg några klickar smör och ev. crème fraiche på varje fisk.
Lägg på hälften av timjan och stäng sedan igen paketen.
Lägg pakten på grillen och låt dem ligga ca 20 min. Öppna och kontrollera att fisk är genomstekt.

Servera paketen med resterande färsk timjan och salta efter behag.
Strax innan paketet placeras på grillen
Det går lika bra att baka paketen i ugnen, 200 grader.