fredag 2 november 2012

Broccolisallad med pepparrot och bacon

För några veckor sedan skördade jag pepparot i min pappas trädgårdsland. Det där med att odla pepparrot är en hel vetenskap med massor av metoder och disciplin. Man ska styra dem så att växa åt ett önskat håll med brädor och se till att det blir en exemplarisk, lång och smal pepparrot.
Pappas pepparrot varken styrs eller kontrolleras, de får härja fritt i landet. Därav blir de inga långa, raka rötter men smaken är det inget fel på!
I förmiddags rev jag ner lite av den knubbiga pepparroten  i en broccolisallad. Styrkan på pepparroten varierar, så tillsätt lite i taget och riv ner lite extra om det blir smaklöst.

Broccolisallad  med pepparrot och bacon 2- 4 port
  • 1- 2 broccolibuketter
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g naturell färskost typ Philadelphia
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 krm socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 pkt bacon
  • 1 dm purjolök
  • bladspenat
  • krutonger

Gör så här: Dela broccolibuketten i mindre bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. Banda ihop crème fraiche, färskost, pepparrot, socker och salt. Strimla löken och skölj den väl i ett durkslag. Blanda ner purjolök och broccoli i pepparrotssåsen. Stek bacon knaprigt. Blanda broccoli, bladspenat, bacon och krutonger på ett fat och servera