måndag 25 juli 2011

Grillad chorizo och Potatissallad med het tomatsalsa

 

Chorizo är korv med rötterna på den Iberiska halvön i Spanien. Korven finns i en mängd olika varianter med är oftast kryddigt smaksatt och har en röd färg. Den röda färgen får korven från paprikan den smaksätts med.
Ikväll grillade vi små chorizokorvar och åt dem tillsammans med grillad citron en het potatissallad.



Potatissalladen ska serveras het i dubbel bemärketse
Chorizo och Het Potatissallad med tomat 4 pers

  • 600 g chorizo
  • 600 g kokt potatis
  • 4 tomater
  • 1 liten lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl gröna oliver med sardeller
  • ½ dl jalapeño
  • ½ burk krossade tomater
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 nypa socker 
  • 2 msk olivolja + till stekning
  • ½ dl färsk oregano
  • salt
Gör så här: Dela tomaterna och gröp ur innanmätet. Finhacka tomatköttet, lök, vitlök, chili och oliver. Stek löken i olivolja tills den får en genomskinlig färg. Tillsätt tomatkött, vitlök, oliver, chili, krossade tomater, vinäger, socker och salt i kastrullen och låt koka upp. Koka på låg värme i ca 20 minuter. Bryn de kokta potatisarna i olivolja. Blanda potatisarna med tomatröran, tillsätt oregano, olivolja, salt och peppar.  Stek eller grilla korvarna tills de fått en gyllene färg och en glänsande yta.

Grillad citron

  • 1 citron
  • olivolja
  • havssalt
Gör så här: tvätta cirtonen. Skiva upp och pensla skivorna med olivolja. Salta och lägg på grillen. Grilla tills de fått en fin färg och käns mjuka ca 5 min.


Om Potatissalladen blir för stark skedar jag på en klick yoghurt