Ikväll grillade vi små chorizokorvar och åt dem tillsammans med grillad citron en het potatissallad.
Chorizo och Het Potatissallad med tomat 4 pers
Potatissalladen ska serveras het i dubbel bemärketse |
- 600 g chorizo
- 600 g kokt potatis
- 4 tomater
- 1 liten lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl gröna oliver med sardeller
- ½ dl jalapeño
- ½ burk krossade tomater
- 2 msk balsamvinäger
- 1 nypa socker
- 2 msk olivolja + till stekning
- ½ dl färsk oregano
- salt
Gör så här: Dela tomaterna och gröp ur innanmätet. Finhacka tomatköttet, lök, vitlök, chili och oliver. Stek löken i olivolja tills den får en genomskinlig färg. Tillsätt tomatkött, vitlök, oliver, chili, krossade tomater, vinäger, socker och salt i kastrullen och låt koka upp. Koka på låg värme i ca 20 minuter. Bryn de kokta potatisarna i olivolja. Blanda potatisarna med tomatröran, tillsätt oregano, olivolja, salt och peppar. Stek eller grilla korvarna tills de fått en gyllene färg och en glänsande yta.
Grillad citron
Grillad citron
- 1 citron
- olivolja
- havssalt
Om Potatissalladen blir för stark skedar jag på en klick yoghurt |
Hej! Idag gjorde vi ditt recept på potatissallad. Det var fantastiskt gott. Hela familjen åt med stor aptit :-)
SvaraRaderaDetta blev en favorit hos min son!
Gud så roligt att höra! :)
SvaraRadera