onsdag 30 november 2011

Lussesemla


Jag älskar lussekatter. Min familj är tyvärr inte riktigt lika förtjusta i de solgula bullarna och inbillar sig att de är lite torra och trista. Därför började jag göra en liten kompromiss-advents-dessert för några år sedan. Jag skarvade på lussekatten med godsaker till en fulländad och saftig dessert. Jag skar helt enkelt upp bullarna, lyfte på locket, gröpte ur dem, blandade innanmätet med mjölk och mandelmassa, klickade på lite grädde innan jag la tillbaka locket igen.
Som min brors flickvän Greta uttryckte det: Det bästa av två världar!
Lussesemlor 6 st

  • 6 luftiga lussekatter
  • 100 g mandelmassa1
  • Ca 1 dl mjölk
  • 2,5 dl vispgrädde
  • Russin i konjak(Lägg russinen i konjak några timmar)
  • florsocker
Gör så här: Skär upp lussekatterna. Gröp ur innanmätet och blanda det med mjölken och mandelmassan( det ska bli en krämig massa, tillsätt ev mer mjölk. Vispa grädden. Fyll lussekatterna med mandelmassesmeten, klicka på grädden, lägg på locket, pudra över florsocker och några russin.