tisdag 5 juni 2012

Potatissallad med ramslök och fetaost


Idag kommer ännu ett recept med ramslök. Den här gången fick den smaksätta en potatissallad med fetaost och vårprimörer.  Fetasost och ramslök är en fantastiskt god kombination. Han man inte tillgång till ramslök så går det bra att byta ut den till en blandning av gräslök och vitlök.
Det är bara potatisen jag låter bli genomkokt i den här salladen. Ja vill att morötterna ska vara knapriga och i grov bitar precis som rädisorna. Den krämiga, gröna potatissalladen är supergod på en buffé, till kallskuret eller till grillad lax. Än en gång slår vi ihop potatisen, grönsakerna och såsen i en och samma bunke, smutt.

Vårens vackra färger


Potatissallad med ramslök och fetaost 4 port
  • 500 g potatis
  • 2 gula morötter
  • 1 knippe rädisor
  • 100 g sockerärtor


Dressing
  • I dl ramslök ( eller 2/3 dl gräslök och en vitlöksklyfta)
  • ½ dl rostade solroskärnor
  • 1 dl olivolja
  • 1 nypa socker
  • 150 g fetaost
  • Salt och peppar
  • Ev. 1/2 dl crème fraiche eller gräddfil

Gör så här: Koka potatisen och låt den svalna. Skala och skär morötterna i bitar. Dela rädisorna i kvartar och strimla sockerärterna.  Mixa ramslök(eller motsvarande), solroskärnor, olivolja och socker. Mosa ner fetaosten i röran och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Om krämen är för skarp- blanda ner lite crème fraiche( om du vill ha det lent och runt) eller gräddfil(om du vill tillföra lite syra). Dela potatisarna i bitar. Blanda alltsammans i en bunke och servera. 

Ramslöök


med hjälp av små portionsmuggar så slipper jag halvfulla  tråkiga skålar på buffébordet