fredag 17 augusti 2012

Melonsallad med mynta och lime


Till skillnad från vattenmelon vinner honungesmelon verkligen på ”ligga till sig” ordentligt innan den äts. Jag hade haft den här melonen hemma i mitt kök i över en månad innan jag skar upp det hårda skalet. Då var köttet härligt sött och fortfarande spänstigt.  Jag marinerade jag de skurna bitarna i mynta, skal och saften från en lime.  Det blev en riktigt fräsch liten sommardessert tillsammans med en klick yoghurt.

Melonsallad med mynta och lime 4 port
  • 1 honungsmelon
  • 2 lime
  • 1 dl hacka mynta
  • Ev 1 msk råsocker
  • 2 dl turkisk yoghurt

Gör så här: Skär melonen i grova bitar. Tvätta limefrukterna och riv skalet fint. Blanda melon, limejuice, limeskal och mynta i en bunke. Smaka ev av med socker. Servera med yoghurt.

Blanda i lite rom i marinaden för lite mojito-känsla

Anpassa sockermängden efter melonens naturliga sötma

All frukt blir godare från en gaffel, tycker jag.