Något av det godaste man kan äta på sommaren torde vara matjessill. Jag vill äta den kryddade sillen i alla dess former kall, varm, hackad och hel.
Det är därför inte ovanligt att jag har en liten bunke med gubbröra i mitt kylskåp under sommarmånaderna. Eller kanske inte gubbröra i dess riktiga bemärkelse, baserad på ansjovis, utan den lite mer matiga varianten med sill, potatis och ägg.
Perfekt om man har några kokta ägg över efter sommarfrukosten och ett par överblivna potatisar sen gårdagens middag. Det bästa är att röran bara blir godare om den får stå och dra ett par dagar i kylen.
4 pers:
- 3 burkar matjessill
- 4 kokta potatisar
- 3 kokta ägg (gärna lite krämiga)
- ½ syrligt äpple
- 1 liten röd lök
- 2 msk kaviar
- 3 msk gräddfil
- 3 msk majonnäs
- 1 msk sillspad (från botten så kryddorna kommer med)
- Gräslök, dill, smörgåskrasse
- Salt och nymalen svartpeppar
Finhacka och blanda samman allt i en bunke och ät med en knäckmacka med stark ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar