På söndagarna åt vi alltid
dessert under min uppväxt. Oftast Inte någon kaka eller tårta utan dessert på
fat, om ni förstår vad jag menar. Jag för vidare traditionen och i söndags lagade
jag iordning en äppelkompott med cognacgrädde. Det blev lite som en apfelstrudel fast utan själva rullen. Jag blandade ner några syrliga tranbär i kompotten.
Tranbär är förmodligen mitt favoritbär bland de torkade varianterna. Det har en
så otroligt tilltalade kansistens och en härligt sötsur smak. Dessutom ska det
vara bra för tänderna..
Testa även att byta ut cognacen till rom |
Äppelkompott med cognacgrädde
4 port
- 8 äpplen
- 1-2 msk smör
- 1dl socker
- vaniljfrön från en vaniljstång
- 1 dl rostade pecannötter
- 1 dl torkade tranbär
- 1 msk cognac
- 1 krm salt
Gör så här: Skala, kärna ur
och tärna äpplena. Stek bitarna gyllene i smör. Tillsätt socker, vanilj, pecannötter
och tranbär, rör om ordentligt. Häll till sist ner cognac och salt. Blanda om och servera
med cognacgrädde.
- 2 dl grädde
- 1-2 tsk cognac
Gör så här: Vispa grädden.
Rör försiktigt ner cognac med en slickepott.
Lite som en apfelstrudel utan strudel.. |
Låter verkligen gott!
SvaraRadera