Nu har påsken dragit igång på riktigt och då passar jag på att blanda äggtoddy(som om jag vore rädd att inte få i mig tillräckligt med ägg under helgen).
Många menar att en äkta äggtoddy ska serveras kall och bara
består av äggula, socker och sprit av något slag. Men i den här varianten tillsätter jag även sjudande
mjölk, muskot och kanel i klang med amerikanernas eggnogg.
Toddyn är söt och krämig och kan nästan ersätta en dessert. Har ni inte provat så gör det!
Toddyn är söt och krämig och kan nästan ersätta en dessert. Har ni inte provat så gör det!
Äggtoddy 4 muggar
- · 4 ägg
- · 1,25 dl socker
- · 8 dl mjölk
- · 1 tsk kanel
- · Fröna ur en vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
- · Ca 1 krm riven muskotnöt
- · 1,25 dl Whisky, Cognac, Rom eller äppeljuice
Gör så här: Vispa ägg, socker vaniljsocker och kanel till en
vit smet. Låt mjölken sjuda i en kastrull. Tillsätt mjölken i en stråle till
äggblandningen under vispning. Häll ner smeten i kastrullen. Ställ kastrullen
på en platta med svagvärme. Rör hela tiden i kastrullen till den börjar
tjockna. Häll upp i fyra muggar. Tillsätt sprit eller juice och riv över lite muskot.'
Riv muskoten fint över det tjocka skummet |
Byt ut spriten till äppeljuice för en alkoholfri variant |
Oj vad härligt! Kram
SvaraRaderaVilka underbara bilder! Färgerna är så vackra att jag nästan tappade bort mig i läsningen.
SvaraRadera