Mandelpotatisen är en mycket mjölig potatis och är därmed mycket
lätt att koka sönder. Därför bör den
kokas försiktigt och med skalet på. En annan anleding till att skalet får vara kvar här hemma är att de ofta är så små att det känns som jag skalad bort halva
potatisen.
Osten blir mjuk på potatisen |
· Rökt fläsk, mandelpotatis och västerbottenost 4 port
- 1 kg kall kokt mandelpotatis
- 500 g rökt sidfläsk
- 100 g västerbottenost
- ½ dl rostade hackade hasselnötter
- salladsblad
Gör så här: Dela potatisarna på längden. Skiva sidfläsket.
Hetta upp en panna. Stek fläsket i pannan. Tillsätt potatisen och stek alltsammans
i fettet fån fläsket tills det fått en fin färg. Hyvla osten med en potatisskalare.
Strö över nötter, ost och salladsblad, servera!
Potatisen får smak av det rökta fläskfettet |
snabbare och enklare blir det knappast |
Det låter väldans gott. Jag kan säkert göra en variant med kalkonbacon (jag äter inte fläsk) som blir minst lika god. Enkel mat gillar jag särkilt när jag är i min kolonistuga och har begränsad plats att laga mat på.
SvaraRaderaÅh kalkonbacon det har jag aldrig provat, det ska jag nog kika efter nästa gång jag är i affären!
SvaraRadera