I förra veckan var jag på minisemester i Köpenhamn. Där i Danmarks egna huvudstad åt jag såklart små smørrebrød av olika slag. Bland annat det klassiska med
rostbiff och dansk remouladsås. Den danska remouladen bör aldrig förväxlas med
den franska som har en helt annan smak. Grunden är densamma, majonnäs, hackad
picklad gurka, syltlök och kapris. Därefter är skillnaderna stora då curry blandas
ner i den danska varianten och örter och vitlök i den Franska.
Jag tycker mycket om danskarnas sätt att tillreda såsen som påminner mig
mycket om min favoritsill,currysill.
Idag efterapade jag det gamla klassiska smørrebrødet men i
min egen lilla tappning. Det blev ingen skiva rågbröd utan ett tunnbröd som jag
fyllde med rostbiff, remouladsås, sallad och lantchips. Kanske inget danskarna skulle
kalla smørrebrød men likväl fantastiskt gott!
Riktigt solgul vill jag ha min Danska remoulad |
Tunnbrödsrulle med rostbiff och dansk remoulad 4 pers
- 4 mjuka tunnbröd
- 300- 400 g skivad kall rostbiff
- Sallad
- Extrasaltade lantchips
- Dansk remouladsås
Dansk remouladsås
- 2 äggulor
- 1 msk
vitvinsvinäger
- 1 tsk
dijonsenap
- 2 dl
rapsolja
- 1 msk
hackad smörgås gurka eller bostongurka
- 1 msk
hackad syltlök
- ½ msk
hackad kapris
- 1 tsk
curry
- 1 tsk flytande
honung
Gör så här: Vispa ihop äggula, senap, och
vinäger i en bunke. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning. Blanda ner
resten av ingredienserna och låt stå en stund.
Eller blanda ihop:
- 1 ½ dl hellmans majonnäs
- 1 msk hackad smörgås gurka eller bostongurka
- 1 msk
hackad syltlök
- ½ msk
hackad kapris
- 1 tsk
curry
- 1 tsk flytande
honung
Oj oj vilken lyxig tunnbrödsrulle! Fint foto också. :-)
SvaraRaderaTack så mycket! Den var inte dum alls:-)
RaderaSer verkligen underbart gott ut! Har precis hittat hit, och ville bara säga att jag tycker din blogg är fantastiskt fin! Hoppas du får en riktigt fin dag!
SvaraRaderaTack så jättemycket! Varmt välkommen hit :-)
Radera