Sambal oelek är en indonesisk chilipepparblandning med en
starkt röd färg. Chilifrukterna krossas och blandas med salt, socker och lite
syra till en trögflytande röra. Jag har alltid en burk sambal oelek hemma i min kyl eftersom den håller sig fräsch länge och kan oftast ersätta färsk
chili om det kniper.
Igår fick den smaksätta en kräm som jag klickade över ett par nystekta majsplättar. Sedan la jag alltsammans på en syrlig sallad smaksatt med lime.
Igår fick den smaksätta en kräm som jag klickade över ett par nystekta majsplättar. Sedan la jag alltsammans på en syrlig sallad smaksatt med lime.
något för majsälskaren |
- 1 burk majs ca 300g
- ½ dl gröna oliver
- 2 äggulor
- 2 msk mjöl
- Salt och peppar
Gör så här: hacka oliverna och hälften av majsen fint. Blanda
alla ingredienser väl. Det ska gå at forma lösa biff med händerna, gör det inte
det s tillsätt med mjöl. Hetta upp olja i en panna. Stek plättarna gyllenbruna
på hög värme.
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl Philadelphiaost
- 1 msk sambal oelek (eller efter smak)
- I nypa socker
- Salt
Gör så här: Vispa alla ingredienser med en elvisp ca 5 min
till en luftig fast röra.
- 4 tomater
- 1 gurka
- 1 liten rödlök
- Saften och sklet från i lime
- ½ dl olja
Finhacka grönsakerna och blanda med övriga ingredienser.
Maten ser gudomlig ut
SvaraRaderaTack snälla!
Radera