Nu är våren verkligen i luften! Då passade jag på att laga en
bulgursallad med lite våriga smaker till lunch, ärtskott, friskt äpple, citron
och senap. Jag tycker senapen är en riktig liten kameleont. Den smakar typiskt
juligt på julen, särpräglat vårigt på våren och somrigt på sommaren.
Det blir liksom aldrig fel med senap!
Bulgursallad med citronkyckling och senapskräm 4 port
- 4 dl bulgur
- 8 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 100 g sockerärtor
- 1 pkt ärtskott
- 1 stort syrligt äpple t.ex. grany smith
- 1 knippe kruspersilja
- 4 kycklingfiléer
- 1 msk honung
- saften från en citron
- salt och peppar
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl Philadelphiaost
- 2 msk grovkornig senap
Gör så här: Finhacka ärtor, persilja och äpplet. Koka upp
bulgur, vatten och fond. Sänk värmen och koka på svag värme i ca 10 min. Stek kycklingfiléerna.
Blanda honung och citronsaft och pensla över de färdigstekta filéerna. Vispa crème fraiche, Philadelphiaost och senap
med elvisp i ca 3 min till fast och fluffig konsistens. Blanda ner äpple,
ärtskott, persilja och ärtor i den varma bulguren och servera.
Åh detta såg ljuvlig gott ut! Härliga bilder du har också :).
SvaraRadera