Försäljningen av färska champinjoner ar ökat de senaste åren
och idag äter vi 1 kg färska champinjoner per person och år. Av det kilot är
var åttonde svamp odlad i Sverige. I nuläget finns det 16 st champinjonodlingar
i Sverige som producerar svamp året om. De flesta är belägna i södra Sverige. Champinjonerna
ollas i stora rum där temperatur och luftfuktigheten är strikt kontrollerad. Jag
är inte förvånad att konsumtionen har ökat eftersom den prisvärda vita svampen
kan piffa till det mesta i sitt färska tillstånd.
I helgen blandade jag ihop en krämig champinjonsallad som
jag tyckte smakade vansinnigt gott. Förutom
stora bitar champinjoner blandade jag ner malt korianderfrö, vitlök och
spiskummin som gav den en lite marockans smak. Alla borde prova!
Den här salladen
passar bra på en buffé, som tillbehör till grillat, till förrätt med fikon och frön.
Salladen är allra godast helt nyblandad med den är även fantastiskt god efter en dag i kylen, så kasta inte resterna! |
Champinjonsallad med fikon
- 1 liter champinjoner
- 2 dl crème fraiche
- 1 tsk malt korianderfrö
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk dijonsenap
- 1-2 vitlöksklyftor
- ½ tsk socker
- ½ -1 tsk salt
- Nymalen svartpeppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar