För något år sedan tyckte jag att jag såg kombinationen
morot- lakrits på menyer lite här och var. Nytt och spännande trodde jag fram
till då jag bläddrade i mormors gamla kokböcker från 1800- talet i hittade recept
på anisstekta morötter. Kombinationen var visst minst 200 år gammal… Redan då
visste de alltså att morotens söta smak passar otroligt bra ihop med
lakritstoner.
De här morötterna är mycket goda till pocherad fisk.
De här morötterna är mycket goda till pocherad fisk.
Anisstekta morötter
- 2 morötter
- 1 msk anis
- Rapsolja att steka i
Gör så här: skala och skiva morötterna i slantar. Koka slantarna
ca 1 min. ta upp dem och håt de rinna av ordentligt. Krossa anisen grovt i en
mortel. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek morötterna hårt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar