Idag lagade jag en panna med korv Stroganoff. Jag har alltid
gillat korv Stroganoff, inte minst den man fick i skolan. Kanske var det för att
mattanterna serverade den med med ris, ris som vi nästan aldrig fick hemma hos
oss.
Korv stroganoff är en variant av Biff stroganoff som i sin tur
fått sitt namn efter en rysk greve. Sägnen berättar att greven hade svårt att
tugga på ålderns höst och därför bad sin kock att strimla köttet åt honom. Kocken lagade då en gryträtt med strimlat
nötkött, lök, dijonsenap och smetana som han gav namnet Biff Stroganoff.
Det finns inte särskilt många likheter mellan den rätten och
det jag kallar korv stroganoff. För mig är det mest korvstavarna som är signifikativa
för korv stroganoff sen får man krydda som man vill. Min bror pudrade alltid
över curry på sin portion och jag hällde på filmjölk. Idag åt jag den med en
klick gräddfil och cocktailkapris och ris.
Korv stroganoff 4 port
- 400 g falukorv
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- 3 msk tomatpuré
- 2-3 dl mjölk
- 1-2 dl grädde
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk soja
- Salt och nymald svartpeppar
Gör så
här: Skär korven i strimlor. Skala och strimla löken och moroten. Bryn korven
och löken i smör. Tillsätt tomatpuré och morot och låt den fräsa med någon minut.
Ha i en skvätt vatten och låt det koka in. Slå på grädden och mjölken, tillsätt
senap, soja, pressa i vitlöken och låt koka någon minut.
Servera
med cocktailkapris, saltgurka, smetana/gräddfil/crème fraiche och ris.
Vilken fin blogg du har! Och en massa gott hittade jag här också. Kul att jag hittade dig!
SvaraRaderaTack snälla!varmt välkommen hit:)
SvaraRadera